Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopolední setkání s dětmi

PRAHA VENKOV-JIH – Policista z oddělení tisku a prevence ve středu letošního 22. února navštívil děti z mnichovické mateřské školy. 

K  setkání došlo v Mnichovicích v dopoledních hodinách v místní mateřské škole. S ohledem na celkový počet všech přítomných ve školce, byly děti rozděleny do dvou skupin, kdy každá skupinka pak měla svůj, téměř hodinový, blok preventivně zaměřeného semináře, který se odehrával podle stejného scénáře.
V úvodu, po krátkém a vzájemném představení, policista dětem přečetl krátký úryvek z knihy „Policejní pohádky“ s následným poslechem zvukové nahrávky úvodní pohádky „O statečném policistovi Honzíkovi“. Poté se děti seznámily se základními pravidly bezpečného chování v silničním provozu, zejména jak se mají chovat na přechodu pro chodce, a dále si ověřily i znalost dopravních značek. Při tomto tematickém povídání pak měli předškoláci možnost shlédnout preventivní film „Bezpečná cesta“.
Jeden výtisk knihy „Policejní pohádky“ se dvěma poslechovými CD stejného titulu byl pak ponechán dětem jako odměna za jejich velkou snahu při odpovědích a pozorné naslouchání. Budou tak mít příjemnou vzpomínku na své dopolední setkání s policistou, které proběhlo v poklidné, veselé a ničím nerušené atmosféře.


por. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
PČR Praha venkov-JIH
23. února 2017

Odkazy do noveho okna

Policejní pohádky

Policejní pohádky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem