Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Den bezpečnějšího internetu

PRAHA VENKOV-JIH - Den bezpečnějšího internetu v letošním roce připadá na úterý 8. února. 

Tímto velmi známým mezinárodním dnem považujeme za nezbytné i tentokrát si připomenout základní pravidla bezpečného chování a pohybu v prostředí a virtuálního světa. V roce 2021 i na teritoriu Územního odboru Praha venkov-JIH je hlavním a převládajícím trendem přesun značné části trestné činnosti do kyberprostoru.. Toto se týká nejen pro tuto oblast typických trestných činů, jako jsou podvodná jednání, útoky proti platebním prostředkům, ale i dalších trestných činů, jako je nebezpečné vyhrožování, vydírání, či sexuálně motivované útoky na děti a mládež.
Policie České republiky na webových stránkách i sociálních sítích intenzivně prezentuje, vysvětluje a varuje. Často k odvrácení hrozby a následné škody stačí málo. Základem je chovat se v online prostředí stejně obezřetně jako kdekoliv v běžném životě a ve vztahu k ostatním lidem. 
Zcela základní pravidla pohybu v prostředí internetu Policie České republiky pro vás právě pro tento speciální den připravila do čtyř krátkých spotů. Připomeňte si, jak zabezpečit uživatelské účty, jak nepodlehnout predátorovi, jak předejít šíření intimních fotek na internetu a na co by měli myslet rodiče, než zveřejní fotky svých dětí na sítích. Další aktivitou, do které se dnes rádi zapojíme, je i odborná konference s hlavním tématem bezpečí dětí na internetu. Hlavním realizátorem konference, která se uskuteční od 12 hodin a bude možné ji živě sledovat prostřednictvím streamu, je odbor prevence kriminality Ministerstva vnitra ČR a sdružení CZ.NIC.

Další informace k tomuto tématu naleznete zde.

por. Bc. Zdeněk Chalupa
komisař oddělení tisku a prevence
8. února 2022

vytisknout  e-mailem