Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Chráníme si svůj majetek

PRAHA VENKOV-JIH – Policisté předávají rady a doporučení nejen po celý rok, ale zejména v Evropském dni proti vloupání, který letos připadl na středu 15. června. 

V tomto období mohou zloději získávat větší příležitost nezvaně navštívit  naše obydlí, neboť v nadcházejícím slunečném období se začínají opět navštěvovat společenské, kulturní a sportovní akce, začínáme cestovat, odjíždíme na víkendové chaty a chalupy.
Přestože si chráníme svůj majetek celoročně, přesto i v tento den, kterým byl Evropský den proti vloupání, bylo vhodné si připomenout základní pravidla ochrany našich objektů a v nastávajícím čase se podělit o několik doporučení a jak se připravit na zabezpečení obydlí zejména před odjezdem na letní dovolenou.
Při odchodech či odjezdech z domova mějte stále na paměti pár základních pravidel. 
1/Neupozorňujte nikdy na svou nepřítomnost na sociálních sítích a nechlubte se ve svém okolí odjezdem z domova. 
2/ Chraňte své cennosti (trezory, možnost úschovy …) a pocit osobního bezpečí. Nenechte si vloupáním pachatele narušit integritu vašeho domova a soukromí. 
3/ Nastavte si kontrolu nad svým domovem se sousedy, známými nebo někým z rodiny, kteří vám na něj dohlídnou, pravidelně vybírají poštovní schránku a zalévají květiny.
4/ Zabezpečení a dohled velmi pomáhají. Ale nejdůležitější jsou opatření, která vás nic nestojí - nezapomínejte uzamknout všechny vstupy, zavírejte okna, klíče nenechávejte volně dostupné. Nevěřili byste, kolik lidí takto zlodějům i v dnešní době stále ještě svou nedbalostí napomáhá.
Pokud po návratu domů zjistíte, že se k Vám někdo vloupal, nikdy nevstupujte sami dovnitř. Pachatel může být ještě na místě a Vy můžete znehodnotit případné stopy. Neprodleně proto volejte linku tísňového volání 158.
Více informací k zabezpečení svých objektů je pro všechny zájemce k dispozici v mobilní aplikaci „Zabezpečte se!“ (zdarma ke stažení) nebo na webových stránkách http://www.stopvloupani.cz a k Evropskému dni proti vloupání zde.


por. Bc. Zdeněk Chalupa
komisař oddělení tisku a prevence
20. června 2022
 

vytisknout  e-mailem