Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Alkohol opět za volantem

Řidiči jsou stále neukáznění a usedají za volant opilí 

    V neděli druhého listopadu zadrželi policisté Okresního ředitelství Praha - venkov dva řidiče, kteří usedli za volant svých vozů po předchozím požití alkoholu. Přesto, že i tento víkend byl ve znamení nehod se smrtelnými zraněními, řidiči jsou stále neponaučitelní. Nejen rychlá a neopatrná jízda, ale velmi často alkohol jsou příčinou dopravních nehod při nichž umírají lidé. I přes tuto skutečnost se policisté při svých kontrolách setkávají s řidiči, kteří řídí svá vozidla po předchozím požití nemalého množství alkoholu. Neohrožují tak jen své životy, ale i životy a zdraví všech ostatních účastníků silničního provozu. Není vyjímkou, že při dopravní nehodě, srážce s cyklistou nebo chodcem je poškozeným ten, kdo nehodu nezpůsobil. Policisté proto znovu upozorňují všechny řidiče a účastníky silničního provozu, aby nikdy neusedali do auto po požití alkoholu a vždy měli před očima následky, které alkohol za volantem provází. To platí i pro chodce a cyklisty, kteří po požití alkoholu jsou velmi nebezpečnými účastníky provozu.

     V obci Odolena Voda v ulici Dolní náměstí a Komenského řidil ve čtyři hodiny ráno dvaadvacetiletý řidič osobní motorové vozidlo Ford  Mondeo. Strážníci měststké policie vozidlo zastavili a řidiče kontrolovali. Z jeho dechu byl značně cítit alkohol. Přivolaná hlídka policistů z Obvodního oddělení PČR Odolena Voda provedla u řidiče orientační dechovou zkoušku na alkohol. Přístroj ukázal pozitivní výsledek a hodnota naměřeného alkoholu činila2,30 promile v dechu řidiče. Ten se dobrovolně podrobil i lékařskému vyšetření s odběrem krve na zjištění alkoholu. Policisté muži sdělili obvinění ze spáchání trestného činu Ohrožování pod vlivem návykové látky.

     Ve stejný den v obci Záluží v ulici Zálužská směrem od Nehvizd do Čelákovic krátce před půl šestou večer havarovao osobní vozidlo zn. Škoda Favorit. Jeho řidič po přjetí mostu vjel do protisměru a zde se čelně střetl s osobním motorovým vozidlem Škoda - Forman. Policisté i u tohoto řidiče provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol v jeho dechu. I v tomto případě přístroj naměřil pozitivní hodnotu. Bylo zřejmé, že řidič vypil před jízdou větší množství alkoholu neboť naměřená hodnota činila 2.9 promile alkoholu v jeho dechu. Policisté muže převezli k lékařskému vyšetření s odběrem krve. I tento velmi nezodpovědný řidič si vyslech od policistů sdělení podezření ze spáchání trestného činu Ohrožování pod vlivem  návykové látky

    

vytisknout  e-mailem