Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Žhář dopaden

NYMBURSKO – Kriminalisté případ objasnili během třech dnů. 

V pondělí 11.2.2019 vyjížděly hlídky Policie ČR, ale především jednotky HZS k požáru objektu v obci Vykáň. Plameny zachvátily rodinný dům, přilehlý přístřešek a osobní vozidlo značky Škoda Octavia. K ohledání místa požářiště byl na místo přivolán policejní psovod se psem vycvičeným na vyhledávání akcelerantů. Ten označil hned několik ohnisek vzniku požáru, tudíž vyšetřovatel hasičů jako příčinu uvedl úmyslné založení. 
Vytěžením svědků celé události bylo zjištěno, že na místě se v době požáru pohyboval muž, který se s majitelkou domu dobře znal. Přivolaný policejní pes vypracoval pachovou stopu, dlouhou bezmála dva kilometry, kdy na jejím konci kriminalistický technik zajistil několik trasologických stop. 
Kriminalisté na případu intenzivně pracovali a ve středu 13.2.2019 zadrželi podezřelého muže. Pod tíhou důkazů se muž ke skutku doznal. K celé věci uvedl, že k založení požáru ho vedly předchozí osobní neshody s ženou, která v domu bydlela. Proto na benzinové čerpací stanici do kanystrů načerpal motorový benzin, ten různě po objektu rozlil a zapálil. Poté z místa utekl. Předběžná škoda byla vyčíslena na 3 miliony korun. Pětačtyřicetiletý muž je obviněn ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na 3 léta.    
por. Bc. Petra Potočná
tisková mluvčí
P ČR Nymburk
15. února 2019 

vytisknout  e-mailem