Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Poznáváte muže na fotografii?

NYMBURSKO – Neoprávněně vybral finanční hotovost cizí platební kartou. 

Nymburští policisté se od konce dubna letošního roku zabývají případem podvodného jednání, kterého se dopustila dosud neznámá osoba. 

Vše začalo tím, že poškozená prodávala na bazarovém portálu průchozí dvířka pro kočku za 500 Kč. Na její nabídku reagovala neznámá osoba se zájmem o koupi. Obě strany se poté vzájemně domluvily na prodeji a odeslání zboží prostřednictvím jedné z doručovacích společností. Neznámý kupující poslal poškozené e-mailem odkaz přepravní firmy společně s potvrzením o provedené platbě za zakoupené zboží, ten žena rozklikla a v domnění, že se jedná o přihlášení do internetového bankovnictví, v němž si vyzvedne peníze za prodané zboží, vyplnila veškeré přihlašovací údaje. V důsledku toho neznámý pachatel získal přístup do internetového bankovnictví a odeslal z jejího účtu celkem dvě platby ve výši 9100 Kč.

Detailním šetřením pak policisté zjistili pohyb peněz, které dosud neznámý muž vybral z bankomatu v Praze. Nicméně jeho totožnost se nám nepodařilo zjistit.

V této souvislosti se obracíme na veřejnost s žádostí o pomoc při ztotožnění muže zaznamenaného na kameře bankomatu. Pokud ho poznáváte nebo máte k jeho osobě jakékoliv poznatky, kontaktujte, prosím, policisty na telefonním čísle 974 878 311 nebo na lince tísňového volání 158.

Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což pachateli v případě dopadení hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
22. května 2023

vytisknout  e-mailem