Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté pomohli zachránit lidský život

NYMBURSKO – V brzkých ranních hodinách na Loučeni zkolabovala žena. 

Operační důstojník krátce po 6 hodině ranní vyslal prvosledovou hlídku do obce Loučeň, kde sedmasedmdesátiletá žena upadla do bezvědomí. Její manžel prováděl resuscitaci dle instrukcí operátorky rychlé záchranné služby, ale začaly mu docházet síly. V tu chvíli byla ke spolupráci vyzvána operační tísňové linky 158, která zjistila, že hlídka policistů se pohybuje v okolí obce Loučeň, a tedy na místě může být dřív, než záchranná služba, která měla dojezd cca 7 minut. 

Po příjezdu hlídky na místo žena nejevila známky života. Proto policisté pokračovali v resuscitaci až do příjezdu sanitky. Dle sdělení lékaře žena prodělala infarkt a jen díky vytrvalé masáži srdce nezemřela. Rychlou záchrannou službou byla pak převezena do nemocnice Vinohrady.

Další zachráněný život mají za sebou i kriminalisté z Nymburka. Ten se odehrál již v měsíci lednu, za mraziových teplot, kdy kriminalisté vyjížděli k případu do Milovic a za obcí Zbožíčko našli v příkopu ležet muže. Ten sice jevil známky života, ale byl silně dezorientován a zjevně pod vlivem alkoholu. Vzhledem k místu, kde byl nalezen a především nepříznivým meteorologickým podmínkám se dá usuzovat, že bez zásahů policistů by došlo k podchlazení muže a s největší pravděpodobností i usmrcení. Po náročné komunikaci se ale kriminalistům podařilo zjistit, kde muž bydlí a v pořádku ho převezli do místa bydliště.   

por. Bc. Petra Potočná
tisková mluvčí
P ČR Nymburk
2. června 2017                                   

vytisknout  e-mailem