Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Opilý řidič havaroval se svým vozem do aut, včetně do policejního

NYMBURSKO – Nadýchal téměř 2,5 promile. 

Policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Tito řidiči jsou nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích. 

Ve čtvrtek 25. února před půl sedmou večer došlo v Poděbradech v ulici Palackého k dopravní nehodě, a to vlivem požitého alkoholu ve větším množství jednoho řidiče.

K dopravní nehodě došlo dle dosavadního šetření pravděpodobně tak, že 59letý řidič osobního vozidla typu SUV jel po vedlejší silnici a nedal přednost v jízdě policistům z dopravního inspektorátu, kteří jeli po hlavní komunikaci na ohlášenou dopravní nehodu. Po střetu se služebním vozidlem řidič z místa nehody pokračoval v jízdě dál, aniž by zastavil a přibližně po sto metrech jízdy přejel vlevo do protisměru, kde narazil do ocelového zábradlí a poté se čelně střetl s protijedoucím vozidlem Škoda Octavia.

Střet s vozidly si vyžádal dvě blíže nespecifikovaná zranění, a to řidiče, který způsobil dopravní nehodu a také řidiče vozu Škoda Octavia. Oba byli převezeni do nymburské nemocnice. Policisté vyvázli bez zranění.

Na místě dopravní nehody se podezřelý muž podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu, přičemž přístroj naměřil pozitivní výsledek s hodnotou přes 2,3 promile.

Celá událost byla zadokumentována policejním dronem a dopravní nehodu si převzali policisté z kolínského dopravního inspektorátu, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Devětapadesátiletému muži hrozí za tento přečin v případě odsouzení trest odnětím svobody na 6 měsíců až tři roky, neboť způsobil dopravní nehodu pod vlivem alkoholu.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Kolín
26. února 2021

Odkazy do noveho okna

DN Poděbrady

DN Poděbrady 

Detailní náhled

DN Poděbrady

DN Poděbrady 

Detailní náhled

DN Poděbrady

DN Poděbrady 

Detailní náhled

DN Poděbrady

DN Poděbrady 

Detailní náhled

DN Poděbrady

DN Poděbrady 

Detailní náhled

DN Poděbrady

DN Poděbrady 

Detailní náhled

DN Poděbrady

DN Poděbrady 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem