Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Krádež kabelky objasněna

NYMBURSKO – Jen několik dnů stačilo policistům z Milovic k natipování podezřelého muže. 

Dne 22.10.2019 krátce po druhé hodině odpoledne došlo v jednom z obchodů v Milovicích ke krádeži kabelky. Čtyřiatřicetiletá maminka nechala svou kabelku odloženou na madlu kočárku a věnovala se výběru zboží. Chvilky nepozornosti využil v tu dobu neznámý pachatel a během několika vteřin kabelku sebral a z prodejny odešel neznámo kam. Žena tak přišla o mobilní telefon, peněženku s doklady, platební kartou a finanční hotovostí více jak 3 tisíce korun. Celková škoda byla vyčíslena na 9 tisíc korun. 
Policisté ihned zajistili kamerový záznam, kde byla celá krádež zachycena. Na případu začali intenzivně pracovat a během krátké chvíle se jim podařilo zadržet podezřelého muže. Osmatřicetiletý muž se ke spáchání skutku doznal a vypověděl, že svou oběť si vyhlédl při vstupu do prodejny a jen čekal na moment, kdy žena nebude kabelce věnovat pozornost. Vzal si pak pouze finanční hotovost a kabelku zahodil.
Dne 30.10.2019 bylo muži sděleno podezření ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

por. Bc. Petra Potočná
tisková mluvčí
P ČR Nymburk
6. listopadu 2019

vytisknout  e-mailem