Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Beseda pro seniory

NYMBURSKO – Den 1. října je vyhlášen Mezinárodním dnem seniorů. 

Dnešního dne proběhla v Senior parku v Sokolči beseda pro seniory, která byla zaměřena především na preventivní rady jak se nestát obětí trestného činu. Na skutečných případech bylo prezentováno, jak pachatelé využívají důvěřivosti seniorů a pod jakou lstí si ji většinou získávají. Nejčastěji jsou využívány záminky pracovníků různých firem, kteří přišli udělat odpis elektroměrů, plynu atd. Po vpuštění do domu pak využijí nestřeženého okamžiku majitele a odcizí uschované peníze. Někdy se jedná i o celoživotní úspory.

Nebuďte důvěřiví a nevpouštějte do domu cizí osoby. V případě, že se v obci chystají právě zmiňované odečty, termíny vám jsou dostatečně dopředu oznámeny. Ani v případě, že cizí osoba využije lsti, že potřebuje přivolat pomoc např. k dopravní nehodě, nevpouštějte osoby do domu a přivolejte pomoc.

Nikdy nedůvěřujte osobám, které vás kontaktují telefonicky a vydávají se za vaše syny, dcery, vnuky, vnučky a požadují půjčení peněz v tíživé situaci. Pokud se vám toto stane, ihned kontaktujte příbuzného a informaci si ověřte. Nikdy nepředávajte peníze osobám, které neznáte. Pachatelé jsou v těchto věcech velice nápadití a vymyslí si cokoliv, aby získali vaši důvěru a mohli krást.

PROTO: Buďte ostražití a nenechte se ovlivnit cizími lidmi!

Policisté v rámci tohoto významného dne u starší populace preventivně působili také minulý rok. Více se můžete dozvedět na tomto odkazu.

por. Bc. Petra Potočná
tisková mluvčí
ÚO PČR Nymburk
1. října 2020

Odkazy do noveho okna

Beseda pro seniory

Beseda pro seniory 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem