Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Alkohol za volant nepatří

Během uplynulého víkendu řešili policisté z Obvodního oddělení Lysá nad Labem tři hříšníky za volantem.  

 
Prvním zadrženým byl 19 letý mladík z Lysé nad Labem. Toho policisté kontrolovali v pátek večer v ulici Jedličkova, kde projížděl s motocyklem Jawa Babeta. Lustrací bylo zjištěno, že muž není vlastníkem řidičského oprávnění a proto byl na místě zadržen. Na služebně mu bylo ještě téhož dne sděleno podezření z trestného činu Řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
V sobotu večer provedli  policisté  kontrolu u 41 letého řidiče vozidla značky Škoda 105. Provedenou orientační dechovou zkouškou bylo zjištěno, že muž před jízdou požil alkoholické nápoje. Hodnota, kterou přístroj naměřil byla zarážející! Muž řidil vozidlo s 2.47 promile alkoholu v dechu! Hlídkou byl zadržen a eskortován na obvodní oddělení, odkud si odnesl sdělení podezření z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky.
Třetím zadrženým hříšníkem byl 32 letý cizinec. I ten se nebál v neděli v ranních hodinách usednout za volant vozidla značky Škoda Pick up pod vlivem alkoholu. Orientační dechová zkouška naměřila hodnotu 1.72 promile alkoholu. Jako v předchozím případě bylo opilci sděleno podezření z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky.
Ve všech třech případech je vedeno zkrácené přípravné řízení.

vytisknout  e-mailem