Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové nehody

tři lehká a jedno těžké zranění - bilance dvou nehod 

Během uplynulého víkendu 11. až 13.7. se na silnicích náchodského regionu stalo celkem 8 dopravních nehod. Jedna osoba při nich utrpěla těžké zranění, tři osoby byly zraněny lehce. Celkové hmotné škody byly vyčísleny na 208.000 korun. Nejčastějším příčinami nehod byla nepřiměřená rychlost (3), nedání přednosti v jízdě (3), nepozornost (1) a srážka se zvěří (1).
 
Dopravní nehoda se třemi lehkými zraněními se stala v České Skalici v neděli v osm hodin večer. Řidič jedoucí s vozidlem BMW 316 při projíždění pravotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobil rychlost vozidla stavu a povaze vozovky a dostal na mokrém povrchu smyk. Přejel do protisměrné části vozovky a narazil do protijedoucího VW Passat, obsazeného pěti pasažéry. Při dopravní nehodě byli lehce zraněni tři muži z Passatu, řidič BMW vyvázl bez zranění. Požití alkoholu policisté vyloučili u obou řidičů dechovou zkouškou, technická závada nebyla na místě zjištěna ani uplatněna. Hmotné škody na vozidlech byly odhadnuty na 60.000 korun. Dopravní policie nehodu nadále šetří.
 
K dopravní nehodě s těžkým zraněním došlo v sobotu 12.7. o půl osmé ráno v České Skalici na křižovatce se Sportovní ulicí. Řidič vozidla Renault 19 chtěl Sportovní ulicí jet do centra obce. Na této křižovatce není přednost vyznačena dopravní značením, řidič zkontroloval směr zprava a pokračoval dál v jízdě. V tu dobu z protilehlé strany přijížděl cyklista, který hodlal přejet křižovatku přímo. Automobil, odbočující vlevo a jízdní kolo se navzájem střetly v prostoru křižovatky. Cyklista narazil do levé přední části vozidla a pak spadl na zem. S těžkým zraněním pravé horní končetiny byl převezen k ošetření v náchodské nemocnici. Hmotná škoda byla vyčíslena na 16.000 korun. Dopravní policie Náchod nehodu nadále šetří.

vytisknout  e-mailem