Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádeže mobilních telefonů

nový fenomén doby 

 
Policisté okresního ředitelství Náchod denně evidují několik případů krádeží mobilních telefonů. Tento přístroj je mezi lidmi natolik rozšířený, že se najde jen málokdo, kdo mobil nevlastní či ho nenosí stále u sebe. Protože se však stal zcela běžnou spotřební věcí a používáme ho místo hodinek, zápisníku nebo přehrávače hudby, nosíme ho jen tak po kapsách, volně v taškách a kabelkách, odkládáme ho do nákupního košíku, na prodejní pult, na bar,…Samozřejmě často se pak stává, že mobil, odložený bez dohledu neplánovaně zmizí. Hodnota přístroje bývá různá, od levných tisícových telefonů až po kapesní počítače za deseti tisíce korun. Za všechny případy můžeme připomenout dvě krádeže mobilních telefonů ze včerejšího večera a noci.
Prvním okradeným se stal čtyřiadvacetiletý mladík z Broumova, který si odložil svůj mobilní telefon v místní restauraci na okraj stolního fotbalu. Krátce před půlnocí zjistil, že si někdo jeho Nokii N93 v hodnotě 10.000 korun přivlastnil. Druhou obětí, která přišla o svůj mobilní telefon, byl třiačtyřicetiletý muž z Náchoda, který se vracel po půlnoci domů. Pachatel využil momentu překvapení, požádal muže o cigaretu a v nestřeženém okamžiku mu z opasku kalhot sebral kožené pouzdro s mobilním telefonem Sony Ericsson v hodnotě 800 korun. Pachatele obou krádeží policisté nyní hledají.
Policie opět připomíná možnost provedení blokace odcizeného přístroje, kdy si zloděj po krádeži už nezavolá, ani když do telefonu vloží vlastní SIM kartu. Všechny občany pak policisté také nabádají, aby si na své mobilní telefony dávali větší pozor. V případě odcizení telefonu aby pak neváhali a obrátili se na policii.

vytisknout  e-mailem