Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v okrese

policisté kontrolovali na silnicích, doručovali písemnosti, řešili zejména přestupky 

Během středy 2. července policisté okresního ředitelství Náchod zpracovali 54 nových spisů. Převážná část patřila obyčejným číslům jednacím, jen 3 spisy se týkaly nových trestných činů a 9 spisů nových přestupků.
 
V přestupcích dominovaly přestupky v dopravě, policejní hlídka z Červeného Kostelce v průběhu dopoledne za hodinu přistihla hned čtyři motoristy, kteří nerespektovali silniční zákon. Jednoho řidiče kontrolovali přímo v Červeném Kostelci a další tři v nedaleké Červené Hoře. Ve všech čtyřech případech řidiči a řidičky překročili nejvyšší povolenou rychlost v obci a jeli rychleji než povolenou padesátkou. Jejich přestupky hlídka vyřešila uložením blokových pokut v rozmezí od 1.000 do 2.500 korun a oznámením do bodového systému na příslušný odbor dopravy.
 
Doručování písemností a předvádění k okresnímu soudu se věnovali policisté obvodního oddělení v Jaroměři. Dvakrát doručovali nepřebíranou obsílku, jedenkrát předváděli osobu příslušnému soudci. Stejnou činností se zabývali i policisté v Broumově. Občanům nepřebírajícím úřední poštu museli doručit jedno předvolání a jednu písemnost náchodského okresního soudu.
 
bedna bedna
Obvodní oddělení policie v Jaroměři přijalo oznámení o vloupání do bedny s časopisy u novinového stánku. Ve středu odpoledne trafikantka zjistila, že jí z bedny kdosi odstranil visací zámek a ukradl z ní všechny časopisy a DVD. Zloděj si tak dopomohl ke čtení Katky a dalších sedmi časopisů, získal také 12 kusů  DVD se stejnou nahrávkou. Po zloději, kterému za krádež vloupáním hrozí až dvouletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest, policie pátrá.
Policisté dopravního inspektorátu vyjížděli ke čtyřem dopravním nehodám. Jedna osoba při nich utrpěla lehké zranění, celkové hmotné škody byly vyčísleny na 166.000 korun.
K dopravní nehodě  s lehkým zraněním došlo ve čtvrt na dvanáct poblíž přehradní hráze Rozkoš. Řidička Seatu Toledo jedoucí po vedlejší silnici od Říkova na Českou Skalici při přejíždění hlavní silnice pravděpodobně nedala přednost po hlavní jedoucímu autu VW Caddy. Řidič, který jel od přehradní hráze Rozkoš na Svinišťany, sice intenzivně brzdil, ale střetu již nezabránil a přední částí vozidla narazil do boku přejíždějícího seatu. Při nehodě byl lehce zraněn řidič z vozu VW Caddy, dechová zkouška dopadla u obou účastníků negativně. Hmotná škoda byla vyčíslena na 130.000 korun. Nehodu dále šetří náchodská dopravní policie.

vytisknout  e-mailem