Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Rušný víkend

Mladá Boleslav - Zloděje i opilce za volantem přinesl víkend. 

 

Odnesl si pilu


 

Od pátku se policisté z Mnichova Hradiště zabývají případem krádeže motorové pily. Tu nechal její majitel v pátek v poledne několik minut bez dozoru v neuzamčeném autě u lesa nedaleko obce Kozmice. Během chvíle si tak zloděj odnesl pilu za deset tisíc korun. Po dopadení hrozí zloději dvouletý trest odnětí svobody.

 

Dost se posilnil


 

Benátečtí policisté se intenzivně věnují boji proti opilým řidičům za volantem. Poslední bezohledný řidič jim skončil v rukou v sobotu ráno. Krátce po čtvrté hodině policisté kontrolovali v Pražské ulici v Benátkách nad Jizerou řidiče vozidla Škoda. Jednadvacetiletý řidič se podrobil dechové zkoušce, která pro něj vůbec nedopadla dobře. Nadýchal 1,84 promile. Na místě tak pro něj jízda skončila a za volant si pravděpodobně následně delší dobu. Na služebně si vyslechl sdělení podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten mu hrozí až roční pobyt ve vězení, peněžitý trest i zákaz činnosti.


 

Nic neukradl


 

V neděli večer čekalo na seniora z Mnichova Hradiště nemilé překvapení. Ve sklepě domu našel otevřenou svou sklepní kóji. Ze sklepa však zloděj nic neodcizil, jediné, co odnesl je vypáčený visací zámek. Je pravděpodobné, že byl někým vyrušen. I tak po něm pátrají policisté z Mnichova Hradiště a po dopadení mu hrozí dvouletý trest odnětí svobody.  

por. David Schön

21. 10. 2013

vytisknout  e-mailem