Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Preventivní beseda

MLADOBOLESLAVSKO- Policisté navštívili žáky Střední školy podnikatelské a tradičních řemesel. 

Dne 11. prosince 2018, se tisková mluvčí Územního odboru policie Mladá Boleslav, spolu s policistou služby kriminální policie a vyšetřování, věnovali studentům třetích a čtvrtých ročníků Střední školy podnikatelské a tradičních řemesel v Mladé Boleslavi.

Při besedě jsme se nejprve zaměřili na téma trestní odpovědnost a poté jsme se podrobně věnovali problematice kyberkriminality. Připomněli jsme důležitost bezpečného chování na internetu a upozornili na úskalí virtuálního světa jako je anonymita, falešná identita, zveřejňování osobních údajů i fotografií.

Mládež stále více využívá online prostředí ke komunikaci i vytváření vztahů a je třeba to brát jako přirozenou součást jejich vývoje v kontextu vývoje celospolečenského. Na druhou stranu nesmíme zapomínat, že se sociálními sítěmi tráví studenti převážnou většinu svého volného času, kdy jsou jejich rodiče často mimo domov a spoléhají se na to, že jejich děti jsou za zavřenými dveřmi bytu v bezpečí. Považujeme za důležité žáky vzdělávat, učit je rozpoznat  hrozby online prostředí a poskytnout jim informace, jak vyhledat případnou pomoc.

Věříme, že námi předané informace žáky zaujaly a rozšíří jim obzor v dalším životě. Mnohdy právě nevědomosti vedou k problémům, kterých později mohou litovat.

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
11. prosince 2018 

vytisknout  e-mailem