Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policejní kontroly ubytoven zaměřené na cizince

MLADOBOLESLAVSKO – Policisté zajistili 3 cizince za neoprávněný pobyt na území ČR a dále zadrželi 2 osoby v celostátním pátrání. 

V úterý 9. února 2021 realizovali mladoboleslavští policisté bezpečnostní opatření zaměřené především na kontrolu ubytoven a následně i na kontrolu dalších zájmových míst, zejména nákupních center.

Kontrolami ubytoven se policisté zaměřili na výskyt osob vedených v celostátním pátrání, zda mají platné doklady opravňující k pobytu na území České republiky a také na to, zda provozovatelé ubytoven řádně plní povinnosti, které jim ukládá zákon.

Na zájmových místech soustředili policisté svou pozornost rovněž na výskyt osob v celostátním pátrání, na prevenci v oblasti krádeží a zaměřili se i na dodržování opatření COVID 19 jak ze strany provozovatelů, tak i návštěvníků.

Zkontrolováno bylo 7 ubytovacích zařízení a celkem 176 osob. Policisté museli omezit na osobní svobodě 3 cizince, které předali Cizinecké policii k zahájení správního řízení ve věci vyhoštění z důvodu neoprávněného pobytu na území České republiky. Zadrženy byly také 2 osoby v celostátním pátrání. Na bezpečnostním opatření se podíleli policisté mladoboleslavských obvodních oddělení, kriminalisté, Oddělení hlídkové služby a Cizinecká policie. Za účast a spolupráci děkujeme strážníkům Městské policie se služebními psy.

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
PČR Mladá Boleslav
10. února 2021

vytisknout  e-mailem