Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pachatel krádeží dopaden

MLADOBOLESLAVSKO – Kriminalisté obvinili muže z dvaadvaceti skutků.  

Mladoboleslavští kriminalisté zadrželi devatenáctiletého muže, kterému sdělili obvinění hned z několika trestných činů, krádež, porušování domovní svobody, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a poškození cizí věci.

Podezřelého nám popsali poškození, kteří ho při činu vyrušili a velmi dobrou operativně pátrací činností se nám ho dne 3. března 2015 podařilo zadržet. Bylo to však velmi náročné, neboť se v místě svého pobytu nezdržoval a byl neustále v pohybu.

Mladík se od ledna letošního roku do současné doby minimálně v dvaadvaceti případech vloupal do rodinných domů, stodol, sklepních kójí, chat a dalších objektů. Trestnou činnost páchal na Mlaboboleslavsku. Polovinu ze všech vloupání provedl během uplynulého víkendu.  Nejvíce se činil v neděli. Během čtyř hodin se vloupal hned do pěti objektů. Kradl doslova, na co přišel, potraviny, oblečení, boty, elektroniku. Bez povšimnutí nezůstaly ani kabelky a tašky, v nichž měli jejich majitelé nejen peněženky s finanční hotovostí, ale i doklady, platební karty a další dokumenty. V několika případech ho obyvatelé domů vyrušili, takže nestihl nic odcizit a z místa utekl. Majitelům způsobil škodu odcizením a poškozením věcí a majetku několik desítek tisíc korun.

Při výslechu se kriminalistům ke všem skutkům přiznal. Za uvedené jednání mu hrozí trest odnětí svobody až do výše pěti let.  Státní zástupce na základě podnětu vyšetřovatele podal návrh na vzetí obviněného do vazby. I s ohledem na jeho trestní minulost soudce Okresního soudu Mladá Boleslav tomuto návrhu vyhověl.
 

 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov - VÝCHOD
6.března 2015

 

vytisknout  e-mailem