Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nové policejní posily

MLADOBOLESLAVSKO - Polští policisté posílí naše hlídky. 

Od 1. září 2020 pomáhají v Mladé Boleslavi řešit zvýšenou kriminalitu cizinců policejní hlídky posílené o příslušníky policejního sboru z Polska.

Přímo v ulicích tak budou vidět nově dva polští policisté. Jejich přítomnost bude sloužit jako aktivní pomoc při udržování veřejného pořádku a bezpečnosti v našem městě. Výkon služby smíšených hlídek bude směřován především do lokalit se zvýšeným výskytem protiprávního jednání a do míst s ubytovnami zahraničních dělníků.

Ze zkušeností z předešlého působení polských policistů ve společných hlídkách vyplývá, že měli zahraniční policisté výrazný respekt u svých krajanů. Svou přítomností a aktivní součinností přispívali k omezení eskalace konfliktních situací při řešení protiprávního jednání cizinců a výrazně se zrychlil proces ověřování totožnosti cizinců. Polští policisté mimo jiné poskytovali i rady svým krajanům při řešení jejich problémů, například při ztrátě dokladů.

Přestože nebudou mít zahraniční policisté přímo žádnou pravomoc, očekáváme od jejich působení výrazný preventivní účinek. Projekt společných hlídek pod vedením českých policistů bude realizován po dobu dvou měsíců.

smíšené policejní hlídkysmíšené policejní hlídky

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
4. září 2020

vytisknout  e-mailem