Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kontroly dodržování vládních nařízení

MLADOBOLESLAVSKO – Policisté ve spolupráci s Krajskou hygienickou stanicí Středočeského kraje kontrolovali provozovny barů a restaurací. 

Mladoboleslavští policisté provedli ve středu 10. března 2021 kontrolu celkem 60 barů a restaurací na Mladoboleslavsku, z nichž 3 měly otevřeno. Opatření se zúčastnily pracovnice Krajské hygienické stanice, do jejíž gesce spadá řešení porušení mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví, kterým se nařizuje povinnost nosit ochranný prostředek dýchacích cest.

Kromě nedodržení povinností souvisejících s ochranou dýchacích cest, docházelo v provozovnách k zakázanému poskytování služeb a zároveň přítomní hosté porušovali i povinnosti vyplývající z nařízení, které omezuje volný pohyb osob.

U 26 kontrolovaných osob policisté zjistili porušení krizových opatření vlády. Ve dvou případech byl přestupek vyřešen domluvou a 12 přestupků souvisejících s porušením Zákona o ochraně veřejného zdraví vyřešily na místě pracovnice Krajské hygienické stanice Středočeského kraje uložením blokové pokuty. Zbylé přestupky byly oznámeny Správnímu odboru Magistrátu statutárního města Mladá Boleslav. Dotyčným osobám hrozí ve správním řízení pokuta až 20 tisíc korun.

Policisté upozorňují na to, že krizová opatření vlády vydaná na základě krizového zákona platí pro všechny a je nutné je dodržovat.

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
12. března 2021

vytisknout  e-mailem