Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kontroly a vážení kamionů odhalily nedostatky

MLADOBOLESLAVSKO – Dopravní policisté se zaměřili na přetížená nákladní a užitková vozidla 

Dne 14.4.2022 v ranních hodinách provedli policisté dopravního inspektorátu Mladá Boleslav kontrolu dodržování dopravní značky B13. Tato dopravní značka zakazuje vjezd vozidlům, jejichž hmotnost přesahuje vyznačenou mez. V obci Kostelní Hlavno, poblíž kostela Svatý Petr v okovech, na silnici číslo III/24424 je touto značkou zakázán vjezd vozidlům, jejichž okamžitá hmotnost přesahuje 12,5 tuny. Tedy jedná se o celkovou váhu vozidla včetně nákladu, zváženou na daném místě a v danou dobu.
Během jedné hodiny policisté na místě zkontrolovali pět nákladních vozidel. Řidič jednoho nákladního vozidla, které převáželo hlínu, porušil dopravní značení, a policisté tento přestupek vyřešili v příkazním řízení, kdy tomuto řidiči uložili blokovou pokutu ve výši 2.000,- Kč.

Dle komunikace s řidiči nákladních vozidel bylo zjištěno, že o zákazu vědí, kdy s nákladem jezdí po objízdné trase a s prázdnými vozidly, se pak vrací přes toto omezení. Řidiči upozornili i na to, že objízdná trasa uzavřené silnice číslo II/331 je neúměrně dlouhá. V místě bylo rovněž prováděno měření maximální dovolené rychlosti v obci, kdy tyto kontroly byly však bez zaznamenaných přestupků. Dále se policisté zaměřili i na kontroly vozidel, kdy bylo zjištěno, že řidič jedno z kontrolovaných vozidel toto vozidlo provozuje bez platné technické kontroly, a řidič dalšího motorového vozidla za jízdy držel v ruce mobilní telefon. Oba řidiči byli rovněž vyřešení v příkazním řízení.

prap. Jiří Plesar
20. dubna 2022

Odkazy do noveho okna

IMG-20220414-WA0002

IMG-20220414-WA0002 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem