Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zaměřeno na motorkáře

MĚLNICKO - Tentokrát jsme s využitím techniky kontrolovali hlavně dodržování dopravního značení, zákazu předjíždění a dalších problematických přestupků. 

Řešení některých přestupků je velmi problematické, policisté k zaznamenávání důkazů musí používat nejmodernější techniku. V neděli 18. června se policisté Územního odboru Mělník v odpoledních hodinách, právě s využitím této techniky, zaměřili na dodržování dopravního značení, zejména zákazu předjížděn, dodržování stanovené rychlosti v obci a mimo obec, ale také například telefonování za jízdy. Samozřejmě dohlíželi i na dodržování dalších obecně platných ustanovení zákona číslo 361/2000Sb., o provozu na pozemních komunikacích a dalších předpisů souvisejících s provozem na pozemních komunikacích. Současně prováděli kontrolní činnost spojenou s pátráním po osobách, věcech a odcizených vozidlech.

Během několika hodin zkontrolovali  téměř stovku vozidel. Zjistili dvě desítky dopravních přestupků, z nichž všechny vyřešili na místě uložením pokuty v příkazním řízení.

Nevyhovující technický stav zjistili u 9 vozidel, 1 řidič byl nepřipoutaný, zádržný systém nepoužil jeden pasažér, 2 dopravní přestupky se týkaly motorkářů. Pozitivním výsledkem těchto kontrol bylo zjištění, že žádný z kontrolovaných řidičů neřídil pod vlivem alkoholu či jiných omamných a psychotropních látek.

Hlavním cílem dopravně bezpečnostního opatření  je snížit neukázněné chování některých řidičů na silnicích a především snížit počet dopravních nehod a přestupků v silničním provozu.

por. Mgr. Markéta Johnová
21.6.2023

vytisknout  e-mailem