Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vidět a být viděn

KRAJ - V uplynulých dnech proběhla ve Středočeském kraji dopravně preventivní akce. 

Viditelnost, to bylo téma dopravně preventivní akce, která proběhla v době od desátého do čtrnáctého listopadu letošního roku na území Středočeského kraje. Dopravní policisté se na předem vytypovaných stanovištích, v rámci Územních odborů Policie ČR Beroun, Nymburk, Mělník, Benešov a Praha-venkov zaměřili zejména na stav osvětlení kontrolovaných vozidel.
 
Tato preventivní akce byla záměrně naplánována na období, kdy se krátí doba denního světla a řádně seřízené světlomety u osobních i nákladních vozidel, motocyklů a dopravních prostředků dalších účastníků silničního provozu mohou zabránit dopravní nehodě a s ní spojené újmě na zdraví a majetku. V tomto smyslu na stanovištích s kontrolovanými řidiči hovořil i zástupce partnera akce, kterým byl BESIP a poskytoval motoristům cenné rady.
 
Uvedená problematika se netýká pouze motoristů. I cyklisté a chodci by měli v tomto období dbát zvýšené opatrnosti a využívat v maximálně možné míře reflexních doplňků. Tím se výrazně zvětšuje šance, že budou dalšími účastníky silničního provozu včas zaregistrováni a nedojde k neočekávané kolizní situaci.
 
http://berounsky.denik.cz/zpravy_region/policie-kontrolovala-na-dalnici-d5-osvetleni-aut-20141110.html
http://melnicky.denik.cz/zpravy_region/pozor-na-osvetleni-policiste-se-zamerili-na-jednooka-auta-20141113.html
 
nprap. Václav Tichý
tiskový mluvčí
P ČR Mělník
19. listopad 2014

vytisknout  e-mailem