Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Spolupráce pokračuje

Další z řady besed na SOŠ a SOU v Neratovicích 

       Policisté z obvodního oddělení Policie ČR v Neratovicích již zhruba deset let spolupracují na poli prevence s místní Střední odbornou školou a Středním odborným učilištěm v Neratovicích. Pořádají pro místní studenty a učně společně se školou besedy a přednášky na různá témata, týkající se trestné činnosti mládeže.
      Dnešního dne proběhla další taková beseda, které se za Policii ČR zúčastnil vrchní inspektor nprap. Jan Petlach. Beseda byla zaměřena na učně prvních ročníků, kterých je ve škole asi stovka. Učni si v několika skupinách vyslechli přednášku na téma základy trestní odpovědnosti a nejčastější formy trestné činnosti mládeže. Byli seznámeni se zákonem o odpovědnosti mládeže za protiprávní činy a o soudnictví ve věcech mládeže. Dále se přednáška zaměřila na pojmy, jako je šikana, extremismus, poškozování cizí věci, výtržnictví, atd.
      Učni měli nakonec možnost o uvedené problematice s policistou pobesedovat a položit otázky týkající se daného tématu. Vzhledem k oboustranné spokojenosti s tímto druhem spolupráce budou podobné přednášky a besedy v uvedeném školním zařízení nadále průběžně pokračovat.
 
 

vytisknout  e-mailem