Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

"Řídím - piju nealko pivo"

Na Mělnicku měl projekt mezi řidiči velký ohlas 

     ….s takovým mottem odstartoval začátkem srpna letošního roku projekt, který se zaměřuje především na prevenci. Celorepubliková akce bude probíhat až do konce srpna, ale i poté bude tento projekt dlouhodobě rozvíjen. Český Svaz Pivovarů a Sladoven (ČSPS) ve spolupráci s Policií ČR chtějí veřejnosti, hlavně řidičům ukázat, že se nemusí vzdát „jednoho pivečka“, aby jejich dojetí do cíle bylo bezpečné pro ně i ostatní účastníky silničního provozu.
      V regionu Mělnicka se akce uskutečnila o uplynulý pátek, tj. 5. srpna 2011. Mělničtí dopravní policisté ve spolupráci s policistkou z preventivně informační skupiny Mělník a zástupcem daného pivovaru, který se do propagace a prevence v rámci České republiky zapojil, kontrolovali v odpoledních hodinách všechny řidiče - bez rozdílu a to u obce Medonosy. Motocyklisty, nákladní vozidla, osobní vozidla i dodávky. Zhruba čtyřicet řidičů se podrobilo orientační dechové zkoušce, která u všech dopadla s negativním výsledkem. Jako odměna jim byla zástupcem pivovaru, v tomto případě mladou slečnou, která na sobě měla reflexní vestu v barvě modro-bílé a nápisem s mottem projektu, předána jedna plechovka nealkoholického piva, informační letáky a samolepka s nápisem Řídím, piju nealko pivo.  Samotné kontrole dokladů a technického stavu však řidiči „ušetřeni“ nebyli a za své případné prohřešky byli po právu „odměněni“.
      Někteří kontrolovaní řidiči velice přivítali současný projekt a na důkaz své abstinence za volantem si obdrženou samolepku umístili ihned na svého plechového miláčka. Lepší propagaci projektu a si snad Policie ČR či ČSPS nemohli přát.
      Policisté z Územního odboru PČR Mělník věří, že akce, právě probíhající akce přinese ten správný efekt nejen na samotné řidiče, ale i na ostatní účastníky silničního provozu a řidičů, kteří požití před či během jízdy alkoholického nápoje bude stále méně a méně. Vždyť nealko-pivo je také dobrá alternativa.
 
8. srpna 2011
nprap. Jana Žáčková
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem