Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řídili v zákazu

MĚLNICKO - Jeden byl navíc pod vlivem alkoholu, druhý pravděpodobně pod vlivem drog. 

Policisté Obvodního oddělení Mělník při dohledu nad bezpečností silničního provozu zastavili v neděli 13. ledna 2019 v nočních hodinách za obcí Vavřineč motorové vozidlo Renault Megane. Vyzvali třicetiletého řidiče k předložení dokladů předepsaných k řízení a provozu vozu. Ten ale žádné doklady nepředložil. Policisté na místě lustrací zjistili, že má vysloveno několik platných zákazů řízení pro všechny skupiny motorových vozidel, a to až do konce října 2019. Podrobili ho také dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Přístroj mu opakovaně naměřil více než jedno promile alkoholu. Lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči odmítl.

Nyní je podezřelý hned ze dvou trestných činů, z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za mřížemi by mohl skončit až na dvě léta.

V neděli 13. ledna odpoledne řídil osmatřicetiletý řidič osobní vozidlo Kia v Neratovicích, kde ho kontrolovala v ulici kpt. Jaroše prvosledová hlídka. I on řídil i přes to,že má několik platných zákazů řízení. Následně ho policisté vyzvali k dechové zkoušce, ta byla negativní. Orientačnímu testu na drogy se odmítl podrobit.

Tím se dopustil přestupkovému jednání, které s ním po zadokumentování a provedení všech potřebných úkonů vyřeší příslušný správní orgán. Kromě trestu za přestupek mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
14.1.2019

vytisknout  e-mailem