Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté zachránili lidský život

Rychlost a profesionalita byly rozhodující 

    I přesto, že se někteří obyvatelé Liběchova a okolí, poté co bylo v rámci úsporných opatření uzavřeno místní obvodní oddělení Policie ČR obávali toho, že policisté jim nebudou schopni poskytnout včas pomoc, dokázali policisté z obvodního oddělení Policie ČR v Horních Počaplech, kteří mají část tohoto regionu nově na starosti, že tomu tak není.
    Dne 14. února 2011, krátce po jednadvacáté hodině na linku 158 oznámil muž z Prahy, že mu jeho matka ,žijící v Liběchově dlouhodobě nezvedá telefon. Vzhledem k tomu, že se jedná o velmi nemocnou ženu, měl obavy o její zdraví. Policisté z výše uvedeného oddělení byli na místě během sedmi minut. Na jejich výzvy v domě nikdo neotvíral a rychlé šetření mezi sousedy nepřineslo žádné uspokojivé vysvětlení. Zasahující policisté pojali důvodné podezření, že by mohl být ohrožen život ženy. Za využití zákonných oprávnění a přítomnosti nezúčastněné osoby vnikli do domu a zde také zanedlouho nalezli ženu ležící na zemi v bezvědomí.
    Po prvotní kontrole životních funkcí přivolali ženě lékaře. Po příjezdu rychlé zdravotní služby si ženu převzal lékař a následně byla převezena do nemocnice. Dalším šetřením na místě bylo policisty zjištěno, že se žena pokusila o sebevraždu. Byl nalezen dopis na rozloučenou a množství obalů od léků, kterými se poškozená předávkovala.
    V daném případě se jedná o příklad toho, že i v tomto regionu jsou policisté z územního odboru Policie ČR Mělník schopni včas a kvalitně poskytnout pomoc místním občanům.
 
Dne 16. února 2011
nprap. Václav Tichý
 

vytisknout  e-mailem