Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté zabránili možné tragédii

MĚLNICKO – Muže vypátrali a poskytli mu první pomoc. 

Začátkem září krátce po 14. hodině přijal operační důstojník oznámení od ženy na Mělnicku, že její psychicky nemocný syn je nezvladatelný. Odešel z domova s výhružkou, že někomu ublíží. Policisté oddělení hlídkové služby okamžitě vyjeli na místo. Od oznamovatelky navíc zjistili, že muž měl v ten den již několik záchvatů. Po získání popisu policisté okamžitě začali po mladíkovi pátrat.

Do několika minut po zahájení pátrání uviděli muže odpovídajícího popisu. Okamžitě zastavili a chtěli s ním navázat komunikaci. Pohřešovaný však velmi špatně dýchal a začínal kolabovat. Jeden z policistů okamžitě přivolal zdravotnickou záchrannou službu, druhý mu držel hlavu, aby si nezpůsobil další zranění.

Policisté, kteří jsou každoročně opětovně proškolováni v kurzech první pomoci, vyhodnotili, že není zcela v pořádku a snažili se ho uklidnit. První pomoc poskytovali policisté muži až do příjezdu záchranářů, kteří si ho následně převzali do své péče a vzhledem k jeho stavu ho převezli do psychiatrické léčebny.

Policisté svým přístupem pomohli předejít možné tragédii, prokázali své znalosti v poskytování první pomoci a předešli případným dalším nepředvídatelným následkům. Opět naplnili své heslo Pomáhat a chránit!

por. Mgr. Markéta Johnová
30.9.2020

vytisknout  e-mailem