Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté obvinili pachatelky loupežného přepadení

Za tento skutek hrozí jedné z nich až desetiletý žalář 

     Dvaadvacetiletá žena z Mělnicka navštívila dne 6. února 2010 noční podnik v Kralupech nad Vltavou – Lobečku. V časných ranních hodinách se odebrala do prostor dámských toalet, kde byla bez předchozího varování napadena dvojicí žen, které poškozenou nejprve tloukly rukama do obličeje a hlavy. Následně ženě strhly z ramene kabelku s osobními věcmi, doklady, finanční hotovostí a mobilním telefonem. Po útoku obě agresorky i s lupem odešly.
    Napadená se vrátila zpět do podniku, kde vyhledala svou známou, které sdělila, co se jí stalo. Následně se ženy odebraly na toalety, hledat odcizené věci. Zde se opět objevily obě násilnice, které nejprve poškozenou napadly slovně, a poté po ženě jedna z nich hodila sklenku ze silného skla, kterou jí zasáhla do obličeje, načež napadená ztratila vědomí a spadla na zem. Přitom si ještě o střepy ze sklenice poranila koleno. Útočnice z místa opět odešly.
     Kamarádka doprovodila po tomto útoku napadenou ženu ke vchodu podniku, kde vše oznámily místní ostraze, která poraněné ženě přivolala lékařskou pomoc. Obsluha podniku následně v odpadkovém koši na toaletách objevila kabelku poškozené, ovšem již bez finanční hotovosti a mobilního telefonu. Tyto věci byly napadené vráceny. Ženě vznikla na odcizených věcech škoda ve výši cca 3 000,- Kč.
     Mělničtí kriminalisté případ začali vyšetřovat jako podezření z trestného činu loupeže. Koncem měsíce května letošního roku je získané informace dovedly k pachatelkám výše uvedeného skutku. Jedná se o osmnáctiletou ženu z Mělnicka. Její spolupachatelka byla v době spáchání činu mladistvá. Policejní komisař předal starší z nich usnesení o zahájení trestního stíhání pro  trestný čin loupeže ve spolupachatelství, za který je možno uložit trest odnětí svobody na dvě léta až deset let. Mladistvé spolupachatelce bylo předáno usnesení o zahájení trestního stíhání pro provinění z výše uvedeného trestného činu, kde je možno uložit trest odnětí svobody až do poloviny výměry trestu její starší společnice. Při vyšetřování byl policisty zajištěn odcizený mobilní telefon a následně vrácen poškozené.
      Během šetření vyšlo na základě lékařských zpráv najevo, že napadená žena utrpěla při útoku zranění, které si vyžádalo pracovní neschopnost v délce dvanácti týdnů a byla kvalifikována jako těžká. Z tohoto důvodu vyšetřovatel zahájil 12. července 2010 trestní stíhání starší z agresorek pro trestný čin ublížení na zdraví, za který je možno uložit trest odnětí svobody na dvě léta až osm let. Trestní stíhání obviněných je nadále vedeno na svobodě.   

vytisknout  e-mailem