Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kontroly rybářů

MĚLNICKO - V noci a ráno dne 24.7.2022 proběhla na Mělnicku kontrola rybářů a dodržování veřejného pořádku u vodních ploch. 

Šest policistů Územního odboru Mělník společně se členy rybářské stráže vyrazilo v sobotu krátce před půlnocí na kontrolu vodních ploch ve svém teritoriu. Jednalo se o řeky Vltavu a Labe a přilehlé vodní plochy. Hlídky se zaměřily především na kontrolu rybářů, a to zejména na dodržování ustanovení rybářského řádu. Prováděly také dohled na veřejný pořádek. Při této společné akci, která trvala do nedělních ranních hodin, policisté zkontrolovali téměř stovku osob.

Během kontrol osmi rybářům rybářská stráž odebrala povolení k chytání ryb, neboť porušili rybářský řád. Všichni byli silně opilí a vůbec nereagovali na záběr ryb. Členové rybářské stráže řešili i překračování povolené doby lovu a nemírové nástražní ryby.

Policisté řešili přestupky týkající se vjíždění a parkování vozidel v zákazech. Na lovných místech byl u sedmi rybářů řešen nepořádek. Jejich přestupkové jednání policisté zadokumentovali a předají příslušnému správnímu orgánu k projednání, stejně jako další přestupky v podobě porušení vyhlášek obcí, neboť přestupci tábořili, nocovali, stanovali u vodní plochy v době, kdy není možné vykonávat rybářské právo.

Hlídky našly také neoznačenou řízkovnici, z které vypustily nástražní rybky zpět do vody. Majitel si ji může vyzvednout na místním rybářském svazu.

Jedno zjištění při těchto kontrolách je opravdu zarážející a velice smutné. Z rybaření se vytrácí radost z pobytu v přírodě a úcta k ní. Porušují se zákony a vjíždí do zákazů, ničí se vegetace, budují tábory, po kterých zůstává obrovský nepořádek.

Obdobné kontroly budou probíhat i nadále.

por. Mgr. Markéta Johnová
26.7.2022

Odkazy do noveho okna

Kontroly na vodních plochách

Kontroly na vodních plochách 

Detailní náhled

Kontroly na vodních plochách

Kontroly na vodních plochách 

Detailní náhled

řízkovnice

řízkovnice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem