Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehody na silnici I/9

MĚLNICKO - V katastru obcí Tupadly a Medonosy řeší policisté každoročně řadu dopravních nehod. 

Ve středu dne 10. srpna 2016 kolem 13:30 hodin došlo v katastru obce Medonosy zhruba jeden kilometr od páteční tragické dopravní nehody k havárii osobního vozidla Peugeot. Řidička řídila svůj vůz ze směru od České Lípy směrem na Mělník. V levotočivé zatáčce vyjela s vozidlem vpravo mimo komunikaci do silničního příkopu, kde narazila do ocelových svodidel silničního mostku. Mezi svodidly a přilehlou strání zůstala se svým vozem zaklíněná. Žena byla převezena se svými zraněními do nemocnice. Alkohol u ní policisté na místě provedením dechové zkoušky vyloučili. Škoda na vozidle a poničených svodidlech se vyšplhala odhadem na 60 000,- Kč.

Téhož dne navečer došlo nedaleko k další nehodě. Pětačtyřicetiletá řidička jedoucí po silnici I/9 ve směru od Dubé na Mělník se v katastru obce Tupadly v pravotočivé zatáčce srazila se srnou. Ta ji náhle zprava vyběhla před vůz. Řidička již nestihla zareagovat a došlo ke střetu. Dechová zkouška, kterou policisté na místě ženě provedli, byla negativní. Neutrpěla naštěstí ani žádná zraněn. Škoda na autě byla odhadnuta na 10 000,- Kč.

Mělničtí dopravní policisté řešili v tomto roce již 7 smrtelných nehod, z toho 4 se staly v uvedeném úseku. Silnici I/9 zvláště v tomto úseku věnují zvýšenou pozornost při běžném výkonu služby. Silnice patří také mezi tzv. vybrané automobilové silnice. V okrese Mělník jich je šest a pro dopravní policisty jsou prioritou.

Každý řidič by měl dbát na svou vlastní bezpečnost. Dodržovat veškerá pravidla silničního provozu. Nejen dodržovat stanovené rychlostní limity, ale také vždy přizpůsobit jízdu povětrnostním podmínkám a celkovému stavu a povaze vozovky. Plně se při jízdě věnovat řízení, být ohleduplný k ostatním účastníkům silničního provozu a také předvídat. Tato jednoduchá pravidla vám mohou zachránit život!

 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
12.8.2016


 


 

vytisknout  e-mailem