Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehodovost za rok 2020

MĚLNICKO - Mělničtí dopravní policisté vyšetřovali v uplynulém roce 886 dopravních nehod, 

což je o 142 méně než v roce 2019. Na mělnických silnicích zemřely čtyři osoby, o tři méně než v předchozím roce. Těžké zranění utrpělo 27 lidí, což je o 14 měně  a 46 se jich zranilo lehce, o19 méně.  Na automobilech vznikla škoda, která dosáhla téměř 60 milionů korun.

V uplynulém roce došlo na Mělnicku k největšímu počtu dopravních nehod na místních komunikacích (247 nehod), následovaly silnice II. třídy (235), I. třídy (214)  a III. třídy (182). K ostatním nehodám došlo na účelových komunikacích.

Mezi nejčastější příčiny patří nesprávný způsob jízdy, kdy se řidič řádně nevěnuje řízení vozidla (363 nehod), nepřiměřená rychlost (140) a nedání přednosti v jízdě (95).

Nejvíce nehod měli v uplynulém kalendářním roce na svědomí řidiči motorových vozidel (593 nehod), dále lesní zvěř a domácí zvířectvo (268), řidiči nemotorových vozidel (17). Chodci zavinili 5 nehod. Pod vlivem alkoholu zavinilo dopravní nehodu 46 řidičů.  

V měsíci lednu letošního roku se stalo již 55 nehod. Naštěstí při nich vznikla převážně hmotná škoda, pouze 1 člověk utrpěl lehké zranění. Škoda na vozidlech činila 3,3 milionů korun.

Policisté z Územního odboru Policie ČR Mělník se budou i nadále v rámci výkonu své služby týkající se dohledu nad plynulostí a bezpečností silničního provozu snažit o to, aby se počet dopravních nehod v našem regionu snižoval. Zároveň aby ubylo nehod s vážnými následky na zdraví a životech účastníků silničního provozu. Doufáme, že svým zodpovědným chováním na silnicích přispějí i samotní řidiči a ostatní účastníci silničního provozu.

por. Mgr. Markéta Johnová
3.2.2021

vytisknout  e-mailem