Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dohlíželi na silnicích

MĚLNICKO – Policisté územního odboru ze služeb dopravní i pořádkové policie, ale také dálniční policisté dohlíželi i tento víkend v rámci celorepublikové dopravně bezpečnostní akce na řidiče. 

S ohledem na uplynulé roky se Policie České republiky snaží právě v tomto začínajícím letním období ovlivnit nekázeň účastníků silničního provozu a snížit tak nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti.

Se silniční kontrolou se tak mohli během akce řidiči, ale i ostatní účastníci silničního provozu, setkat ve všech lokalitách územního odboru, a to nejen na komunikacích s vyšším dopravním zatížením, ale i tam, kde se nacházejí riziková místa.DBA DO6.jpg

V průběhu akce se policejní hlídky zaměřily zejména na dodržování zákazu držení záznamových a hovorových zařízení za jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, jakož i dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích a dalších předpisů v dopravě.


Na Mělnicku policejní hlídky zkontrolovaly během dvou dnů, na které byla akce naplánována, 255 vozidel a zjistily 41 dopravních přestupků, z nichž 39 vyřešily na místě udělením pokuty v příkazním řízení a dva řidiče oznámily příslušnému správnímu orgánu k vyřízení. Nejvyšší povolenou rychlost překročilo 10 šoférů, 1 usedl za volant po požití alkoholu, 6 pasažérů nebylo připoutáno a 12 aut mělo špatný technický stav.

DBA rychlost.jpgDBA rychlost.jpgKontrolám se věnovali i dálniční policisté. Hlídky Dálničního oddělení Nová Ves se zaměřily na řidiče na D8. Během akce, kterou měly naplánovanou na pátek a neděli zkontrolovaly 236 vozidel. Nejčastějším prohřeškem byla absence dálniční známky, v 15 případech a v 7 porušení nejvyšší stanovené rychlosti. Rekordmanem je řidič automobilu Maserati, který jel rychlostí 222 km/h. Pokutu v příkazním řízení na místě za špatný technický stav uložili policisté 3 šoférům. Pásy nepoužili 3 pasažéři.

por. Mgr. Markéta Johnová
7.7.2020

vytisknout  e-mailem