Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Co se dělo na Mělnicku tento týden

Policisté mají stále plné ruce práce 

Netradiční způsob vloupání

 
     Neznámý pachatel zvolil opravdu neobvyklý způsob vloupání. Tentokrát nezvolil dveře nebo okno, ale střechu. Během nočních hodin dne 3. prosince 2011, vylezl na střechu jednoho z obchodních domů v Kralupech nad Vltavou, ulice Mostní. Zde na třech místech střechu poškodil, odstranil zateplení budovy a přes podhledy se dostal do prodejny. Zde vše prošel, přesto nic neodcizil. Odešel stejným způsobem. Svým nepochopitelným jednáním způsobil majiteli obchodu škodu za téměř 250.000,- Kč.
      Policisté z místního obvodního oddělení případ šetří jako podezření z trestného činu poškození cizí věci, za který mu hrozí trest odnětí Svobody v rozmezí šesti měsíců až tří let. V případě, že byl někdo svědkem uvedeného činu, aby toto sdělil na linku 974 876 710 nebo přímo na OOP Kralupy nad Vltavou. Policisté děkují za pomoc.
 
Zadrženi na místě činu
 
     Dne 5. prosince 2011, krátce před třetí hodinou ranní, se dva muži na Mělníku, ulice Jezdecká, pokusili odcizit osobní vozidlo AUDI A6, které stálo zaparkované nedaleko vchodu jednoho z obytných domů. Oba muži během svého jednání byli zadrženi hlídkou strážníků městské policie Mělník. Ještě před tím však jeden z pachatelů pomocí svého rozlamovánu poškodil zámek u pátých dveří vozidla, poté vnikl dovnitř a pomocí šroubováku rozlomil spínací skříňku za úmyslem odcizit osobní vozidlo. Druhý muž po celou domu hlídal opodál.

     Po zadržení byli předvedeni na služebnu policie obvodního oddělení Mělník a se souhlasem státního zástupce umístěni do policejní cely. Lustrací v evidencích PČR policisté zjistili, že se jedná o čtyřicetiletého muže z Ústecka a jeho sedmadvacetiletého komplice z Litoměřicka. Policisté vyrozuměli pětatřicetiletou majitelku vozidla, která si předběžně vyčíslila škodu na vozidle ve výši 20.000,- Kč. Celková cena vozidla, které se pokusili pachatelé odcizit, byla vyčíslena na částku cca 140.000,- Kč. Oběma mužům policejní vyšetřovatel, z oddělení obecné kriminality, služby kriminální policie a vyšetřování, předal usnesení o zahájení trestního stíhání. Muž, který poškodil vozidlo, byl obviněn z trestného činu krádeže ve stádiu pokusu a druhý muž byl obviněn z trestného činu napomáhání ke krádeži. Po provedení trestních úkonů byli oba propuštěni z policejní cely se souhlasem státního zástupce. Nyní probíhá šetření na svobodě.

nprap. Jana Žáčková

 

 
     Neznámý pachatel v noci z 6. na 7. prosince 2011, vnikl na pozemek zahradnictví na Mělníku, ulice Na Staré cestě a zde poškodil okno do kanceláře provozní budovy. Poté prošel veškeré budovy zahradnictví a z těchto si odnesl finanční hotovost z kanceláře a prodejny a dále pracovní nářadí z haly a technických místností. Při tomto stačil ještě poškodit dveře a pokladnu. Svým jednáním způsobil firmě spravující zahradnictví škodu ve výši bezmála 100.000,- Kč.
    Policisté z obvodního oddělení Mělník případ šetří jako podezření z trestných činů krádeže a poškození cizí věci. Za tyto skutky případnému pachateli hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Policisté přivítají od občanů jakékoliv informace, které by jim napomohly k objasnění případu, na tel: 974 876 700.
 
Nepodcenil přípravu na zimu
 
     V průběhu měsíce řijna letošního roku odcizil neznámý pachatel v lesním porostu mezi obcemi Chorušice a Zahájí, na Mělnicku, 86 kubíků dubové kulatiny a to o délce minimálně 6 až 12 metrů. Společnost, které lesní porost patří, si předběžně vyčíslila škodu ve výši 230.000,- Kč.
      Policisté z místního obvodního oddělení ve Mšeně případ šetří jako podezření z trestného činu krádeže, za který lze uložit trest odnětí svobody až na pět let. Policisté mají v případu již několik poznatků, které poskytli všímavý občané.
 
Nezodpovědní řidiči
 
     Dne 7. prosince 2011, v půl osmé ráno, kontrolovala hlídka mělnických dopravních policistů v obci Neratovice, ulice Ke Spolaně, osobní motorové vozidlo Ford Tranzit, které řídil pětačtyřicetiletý muž z Olomoucka. Tento hlídce nepředložil žádné doklady potřebné k řízení vozidla. Policisté lustrací v evidencích PČR zjistili, že muž má v současné době platný zákaz řízení motorových vozidel vydaný Městským úřadem v Neratovicích na dobu 18-ti měsíců, s nabytím právní moci v polovině srpna 2011.
     Druhého hříšníka kontrolovali policisté téhož dne, v půl třetí odpoledne na Mělníku, ulice Pražská. Padesátiletý řidič řídil vozidlo IVECO. Ke kontrole předložil pouze občanský průkaz a žádné další doklady. Lustrací bylo zjištěno, že muž má v současné době platný zákaz řízení vydaný Okresním soudem na Mělníku na dobu 30 měsíců s nabytím právní moci v polovině dubna 2011. Další zákaz od soudu obdržel na dobu dvou let, s platností od konce srpna 2010. Řidič se navíc odmítl podrobit orientační dechové zkoušce. Tato skutečnost byla sepsána na Oznámení o přestupku a bude postoupena na příslušný správní orgán.
      Policisté z obvodního oddělení v Neratovicích a Mělníku sdělili mužům podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který jim hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. Oba dva jsou nadále vyšetřováni na svobodě.

 

Zahradničit asi nechtěl

vytisknout  e-mailem