Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Celorepubliková dopravní akce "SPEED MARATHON"

MĚLNICKO - Cílem akce byla především kontrola dodržování dovolené rychlosti 

Mělničtí  policisté se zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce „SPEED MARATHON“ v rámci dopravní akce TISPOL, která se konala ve středu 3. dubna 2019.

Cílem byla především kontrola dodržování dovolené rychlosti jízdy vozidel v obci a i mimo obec. Policisté  při tom využili veškerou funkční měřící techniku.

Do akce byla zapojena i veřejnost, která měla možnost navrhnout Policii České republiky místa, která považuje za riziková, a to prostřednictvím webového portálu. Na Mělnicku se jednalo o místa : Staré Ouholice silnice II/608, Mělník ul. Lesní, ul. Mladoboleslavská silnice I/16, ul. Kokořínská silnice II/273, Liběchov silnice I/9, Vysoká Libeň   silnice I/16, Červená Píska silnice II/101, Obříství silnice II/101, Zálezlice  silnice III/10156, Mělník - Vehlovice  I/9, Chlumín  II/101, Nová Ves  II/608

Hlídky na vytipovaných místech od veřejnosti  prováděly dohled a kontrolní činnost v dopravě. Policisté na Mělnicku využívali k měření laserový radar a silniční radarový rychloměr instalovaný v osobním vozidle Škoda .

Do dopravně bezpečnostní akce bylo zapojeno sedm policistů, kteří v průběhu dvaceti čtyř hodin zkontrolovali celkem 78 motorových vozidel. V průběhu celodenní dopravní akce bylo zjištěno 25 přestupků, z toho 22 jich vyřešili na místě a 3 předali příslušnému správnímu orgánu. 

Cílem je především přimět občany dodržovat stanovené rychlostní limity a tím snížit rizikové situace, které mohou zapříčinit různé kolize, ale i tragické dopravní nehody.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
4.4.2019

vytisknout  e-mailem