Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Branný den ve škole

Školu navštívili policisté, hasiči a záchrannáři 

     Týden před koncem školního roku navštívili Základní školu Generála Klapálka v Kralupech nad Vltavou, policisté z Preventivně informační skupiny PČR Územního odboru na Mělníku, společně s kolegy z místní policejní služebny a policisty ze skupiny základních kynologických činností Mělník, při Krajském ředitelství PČR, Středočeského kraje.
     Přítomným žákům policisté předvedli zbraně, které používají při výkonu služby, dále pak balistickou vestu, donucovací prostředky a výbavu technika obvodního oddělení Policie ČR, určenou k zajišťování stop na místě činu.
      V rámci akce proběhla v areálu školy prezentace výcviku policejních služebních psů. Žáci měli možnost na vlastní oči spatřit „zadržení pachatele“ a další dovednosti, ke kterým policejní psovodi cvičí své čtyřnohé svěřence. Tyto ukázky se setkaly u dětí s velkou odezvou a to mimo jiné i proto, že někteří dobrovolníci měli možnost si vyzkoušet práci figuranta.
     Uvedené akce se zúčastnili i další složky Integrovaného záchranného systému se svými ukázkami. Policisté Územního odboru PČR Mělník byli na akci přítomni už podruhé během dvou let. Vzhledem k úspěchu, se kterým se jejich účast setkala, byli na místě zástupci pořádající školy pozváni i na další pokračování v roce 2011.
 

vytisknout  e-mailem