Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Akce "Luboš"

Na Mělnicku se uskutečnila další bezpečnostně - preventivní akce 

      Dne 16. července 2010, ve večerních hodinách započala v Kralupech nad Vltavou bezpečnostní akce zaměřená na pátrání po osobách a věcech, prevenci kriminality, kontrolu dodržování pravidel silničního provozu a další oblasti spojené s bezpečnostní problematikou v regionu.   Akce probíhala až do časných ranních hodin následujícího dne. Opatření se zúčastnilo pětadvacet policistů z obvodních oddělení, dopravního inspektorátu a služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Policie ČR Mělník.
      Během akce policisté zkontrolovali 81 vozidel a 139 osob. V  dopravě bylo zjištěno 17 přestupků, za které policisté uložili blokové pokuty ve výši zhruba 6.000,- Kč. Policisté dále odhalili dva trestné činy a zadrželi tři podezřelé. Dva řidiči byli přistiženi za volantem po požití alkoholických nápojů. V jednom případě se jednalo o přestupek, který bude postoupen správnímu orgánu a v jednom případě se jedná o podezření z trestného činu:
     
     Dne 17. července, krátce před jednou hodinou ranní kontrolovali policisté pětatřicetiletého muže z Prahy, v Kralupech nad Vltavou, ulice Čechova, za volantem osobního vozidla VW Passat. Řidič se v rámci kontroly podrobil orientační dechové zkoušce, která skončila s pozitivní naměřenou hodnotou 1,83 promile alkoholu v dechu. Policisté muži následně sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok.
      Další podobné akce konané policisty z Územního odboru PČR Mělník, budou i během prázdnin pokračovat, neboť dle výsledků je patrné, že tyto nebo jim podobné akce mají na okrese Mělník své opodstatnění.
 

vytisknout  e-mailem