Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Víkendové zpravodajství z Lounska

Dopravní nehodovost za minulý týden; O víkendu byly nahlášeny krádeže dvou aut a jeden pokus; Z kanceláří zmizely peníze a počítačová technika  

Dopravní nehodovost za minulý týden

Minulý týden se na silnicích lounského okresu odehrálo celkem 29 dopravních nehod. Osm lidí při nich utrpělo lehčí újmu na zdraví, škoda byla odhadnuta na 1 283 000 Kč. O víkendu policisté vyjížděli ke 13ti dopravním nehodám, při nichž byly zraněny čtyři osoby a škoda vyčíslena na 595 000 Kč. Mezi nejčastější příčiny se zařadily nepřiměřená rychlost, nesprávný způsob jízdy, nedání přednosti a střet se zvěří.

O víkendu byly nahlášeny krádeže dvou aut a jeden pokus

V neděli bylo v žatecké ulici Stavbařů odcizeno osobní vozidlo zn. Škoda Octavia. Vůz zmizel z parkoviště před domem, dosud neznámý pachatel jej odcizil nezjištěným způsobem. Škoda byla odhadnuta na 234 300 Kč.

Další automobil zloděj odcizil na parkovišti u benzinové čerpací stanice Rock Oil v Dobroměřicích. Jednalo se o vůz zn. VW Golf v hodnotě 201 000 Kč. Ve věci zahájili policisté úkony trestního řízení, po pachateli pátrají.

O krádež osobního automobilu zn. Audi A6 se neznámý poberta pokusil ve Svatováclavské ulici v Žatci. Po vylomení zámku dveří vnikl dovnitř, poškodil zabezpečovací zařízení a spínací skříňku, ale vůz se mu ukrást nepodařilo. Přesto svým činem způsobil na vozidle škodu za 20 000 Kč. V tomto případě zahájili policisté ve věci úkony trestního řízení pro pokus trestného činu krádeže.

Z kanceláří zmizely peníze a počítačová technika

Koncem minulého týdne se do administrativní budovy jedné společnosti v Měcholupech vloupal dosud neznámý pachatel. Vypáčil několikery dveře a vnikl do různých kanceláří a místností, které prohledal. V jedné z nich se mu podařilo násilím otevřít trezor a odcizit z něj peníze, notebook a USB disk. Z další kanceláře odcizil pachatel zlatý řetízek s přívěskem a ze zasedací místnosti DVD přehrávač. Předběžně byla škoda vyčíslena na 124 036 Kč. Policisté případ šetří jako podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

vytisknout  e-mailem