Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Omezení v dopravě

LITOMĚŘICKO – Tento týden proběhne v litoměřickém okrese "Závod míru juniorů". 

Od čtvrtka 9. května do neděle 12. května se bude na Litoměřicku konat již 48. ročník cyklistického závodu.

Ve čtvrtek je start i cíl etapy na Mírovém náměstí v Litoměřicích. Ve 14. 40 hod. bude závod odstartován a povede ulicemi Dlouhá, Na Kocandě a Českolipská. Poté trasa vede přes Býčkovice, Mukařov, Úštěk, Vědlice, Třebušín, Pohořany a zpět do Litoměřic. Dojezd je předpokládán po sedmnácté hodině.

V pátek je od 9 hodin v plánu časovka se startem i finišem v Třebenicích. Od 16 hodin pak silniční závod kolem Budyně nad Ohří a Štětí se startem i cílem v Roudnici nad Labem.

Sobotní etapa se odehraje na Teplicku.

V neděli se cyklisté vrátí do Terezína, kde v 9 hodin vystartují z Náměstí ČSA. Trasa dále povede přes Nučničky, Hrobce, Bohušovice nad Ohří, z Terezína do Litoměřic, Staňkovic, Ploskovic, kolem Třebušína a zpět s dojezdem do Terezína do 11 hodině.

Několik minut před průjezdem pelotonu pojede po trase služební vozidlo Policie ČR označené žlutým praporkem, bezprostředně před pelotonem pojede vozidlo označené červeným praporkem a konec pelotonu bude označovat vozidlo s šachovnicovým praporkem. 

Žádáme řidiče i další osoby, kterých se závod nějakým způsobem dotkne, aby dbali pokynů policistů, strážníků a pořadatelů, kteří budou průběh akce zajišťovat.

V souvislosti s konáním akce upozorňujeme na novelu zákona č. 361/2000 Sb. O provozu na pozemních komunikacích, podle které je oprávněna zastavovat vozidla také pořadatelská služba. § 79 odst. 1 písm. m) stanoví, že zastavovat vozidla v provozu na pozemních komunikacích je oprávněn ten, kdo je uveden v povolení zvláštního užívání pozemní komunikace spočívajícího v pořádání sportovní, kulturní, náboženské, zábavní nebo obdobné akce podle zákona o pozemních komunikacích, dosáhl-li věku 18 let).

Pokud se účastník silničního provozu v rozporu se zákonem neřídí pokyny oprávněné osoby (policisty, strážníka, pořadatele atd.), dopouští se přestupku, za který lze uložit v blokovém řízení pokuta do výše 2 500 korun a ve správním řízení až pět tisíc korun a zákaz řízení v délce 1 až 6 měsíců.

Litoměřice, 9. 5. 2019, nprap. Pavla Kofrová

Oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 208

e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem