Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Poslední prázdninový víkend ve znamení kontrol na středočeských silnicích

Kutnohorsko - Policisté posílili dohled nad bezpečností v silničním provozu. 

Prázdniny se chýlí ke konci a jelikož uplynulý víkend byl posledním prázdninovým, zameřili se policisté v celé České republice na zvýšený dohled na našich silnicích a dálnicích. Nejinak tomu bylo i ve Středočeském kraji. Policisté očekávali zvýšený počet vozidel na silnicích a dálnicích a hustějšíí provoz, vzhledem k tomu, že se většina lidí začala vracet z dovolených.
Policisté ve zvýšené míře dohlíželi na bezpečnost a plynulost silničního provozu od pátku 27. srpna do neděle 29. srpna.

Tato dopravně bezpečnostní akce byla zaměřená  na dodržování pravidel silničního provozu, především pak na dodržování nejvyšší povolené rychlosti, věnování se řízení, nebo na to, zda řidiči před jízdou nepožili alkohol či jiné návykové látky. 

Do dopravně bezpečnostní akce bylo ve Středočeském kraji zapojeno 365 policistů dopravní a pořádkové policie, kteří zkontrolovali 3516 vozidel a jejich řidičů. Při kontrolách během těchto tří dnů zjistili 670 dopravních přestupků, které ve většině případů vyřešili blokovou pokutou na místě v celkové výši 310 tisíc korun.
Nejvíce přestupků se týkalo překročení maximální povolené rychlosti, konkrétně 211 řidičů rychlost překročilo. Patnáct řidičů usedlo za volant pod vlivem alkoholu a 9 pod vlivem návykových látek. Devatenáct řidičů drželo za jízdy telefon nebo jiné hovorové zařízení a dokonce 97 řidičů nebylo zajízdy řádně připoutáno bezpečnostním pásem. Celkem 67 řidičů usedlo do vozidla, které bylo v nevyhovujícím technickém stavu. 
Při těchto kontrolách se policistům podařilo zjistit 5 pachatelů trestné činnosti a vypátrat 2 odcizená vozidla.

Fotografie z dopravně bezpečnostní akce naleznete ZDE:


kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
30. srpna 2021

vytisknout  e-mailem