Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Na svědomí má několik vloupání

KUTNOHORSKO - Obviněný byl již v minulosti trestán za majetkovou trestnou činnost 

Zřejmě nenapravitelný recidivista je jednatřicetiletý muž, kterého kriminalisté z Kutné Hory minulý týden obvinili z pokračujícího přečinu krádeže a poškození cizí věci. Takového jednání se dopustil opakovaně už v minulosti, před pěti lety a v loňském roce, kdy dostal podmínku se zkušební dobou do roku 2024. Tu ale nedodržel, proto je pravděpodobné, že nyní může skončit ve vězení na dobu 6 měsíců až 3 let.

Nejprve se obviněný muž měl 4. února 2022 násilím vloupat do garáže bytového domu a v té odcizit hlavně nářadí v celkové hodnotě 90 tisíc Kč. S sebou si odnesl bourací kladivo, nivelační přístroj, aku vrtačku, aku pilu a další nářadí.

Později se zaměřil na 2 bary v Kutné Hoře. Oba se rozhodl navštívit netradičním způsobem. Do obou se násilím vloupal a odcizil nějaké věci. V prvním baru rozbil skleněnou výplň u dveří a rozlomil zámek u dveří. Na poškození a odcizení způsobil škodu skoro 30 tisíc korun. Uvnitř baru strhnul 2 kamery, přetrhal kabely a odcizil hotovost ve výši 3 tisíce Kč.

Ve druhém baru poškodil vstupní dveře, tak že rozlámal kovové panty a vniknul do vnitřních prostor baru, nic uvnitř neodcizil, ale i tak na poškození způsobil škodu téměř 50 tisíc Kč.

Kriminalistům se muže podařilo ve velmi krátkém čase dopadnou a obvinit. Pokud mu bude vina prokázána, může skončit až na 3 roky ve vězení.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
22. února 2022

vytisknout  e-mailem