Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupání do stavebních buněk

KOLÍNSKO – Škoda byla vyčíslena na několik stovek tisíc korun. 

Policisté z obvodního oddělení Kostelec nad Černými lesy šetří případ vloupání do tří stavebních buněk, umístěných na pozemku novostavby v obci Kostelní Střimelice, odkud zloděj odcizil různé druhy nářadí, sanitární vybavení a spoustu jiných věcí.

Podle dosavadního šetření neznámý pachatel vnikl na pozemek novostavby plotem, do něhož vytvořil dvě díry, čímž si sjednal přístup. Poté přistoupil k jednomu kontejneru, do kterého se vloupal a odcizil motorovou pilu, flexu, různě dlouhé prodlužovací kabely, plynový dvojvařič a bourací kladivo. Pak přistoupil k dalším dvěma kontejnerům, do nichž se vloupal po překonání zámků. Z jednoho z nich odcizil několik typů vrtaček, šest desítek trubek na vodu a plyn, wc mísu, vodovodní baterie, pračku atd.  Z poslední buňky poodnášel 4 okna, radiátory, čerpadla, centrální vysavač a klimatizační jednotku.

Svým jednáním dosud nezjištěný pachatel způsobil škodu ve výši přesahující 350 tisíc korun.

Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za což zloději v případě dopadení hrozí až dva roky ve vězení.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
8. dubna 2022

vytisknout  e-mailem