Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Stavební lešení je poslední dobou v kurzu

KOLÍNSKO – Policisté evidují již druhý případ. 

Kolínští policisté během ledna letošního roku zaevidovali už druhý případ krádeže lešení, a to 2. ledna a nyní 25. ledna 2022. 

K prvnímu případu, podle dosavadního šetření, mělo dojít pravděpodobně v nočních hodinách, z 31. prosince 2021 na 1. ledna 2022. Neznámý pachatel po překonání jistící brány se dostal na staveniště objektu na pozemku v katastrálním území Hradišťko I, odkud odcizil 6 kostek HAKI lešení bez podlážek, 4 nové nenosné překlady YTONG a 1 nosný překlad YTONG. Tímto jednáním byla poškozenému způsobena škoda ve výši téměř 70 tisíc korun.

Ke krádeži dalšího lešení došlo v době mezi 23. a 25. lednem v obci Veltruby, kde dosud nezjištěný pachatel poškodil téměř dvoumetrové oplocení, kterým se dostal na pozemek rozestavěné stavby, odkud z vnitřních prostor odcizil 2 kusy třímetrových stojanů a 6 příčníků v hodnotě okolo 5 tisíc korun.

Za trestný čin krádež hrozí zloději v případě dopadení až dvouletý pobyt ve vězení.

Aby se podařilo zloděje vypátrat a následně zadržet, přivítali by policisté jakékoliv informace od svědků, kteří spatřili na výše uvedeném místě v inkriminovanou dobu podezřelou osobu. Všechny důležité poznatky mohou občané sdělit osobně na obvodní oddělení policie Kolín, nebo mohou kontaktovat policisty na telefonním čísle 974 874 710 nebo 602 263 021. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
26. ledna 2022

vytisknout  e-mailem