Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řídím-piju nealko pivo!

KOLÍNSKO-Zodpovědní řidiči byli obdarováni nealkoholickým pivovarem. 

Letní prázdniny jsou v plném proudu a s těmito je  spjatý i  preventivní projekt "Řídím- piju nealko pivo."  Řidiči právě v tomto týdnu mohli potkat policejní hlídku spolu s promotérkou Češkého svazu pivovarů a sladoven, kteří odměňovali zodpovědné řidiče nelakoholickým pivem a jednorázovým alkotestem. V úterý se nealko pivo rozdávalo na Nymbursku, dnes jsme na řidiče čekali v Kolíně v  ul. Pražská a zítra bude akce probíhat na Kutnohorsku.

Obdarovaný řidič musel splnit zejména podmínku negativní orientační dechové  zkoušky. Pokud se na  zařízení na zjištění alkoholu v dechu objevila 0 promile, pak  dárky putovali do rukou řidiče.

Během akce  nebyl ani na  Nymbursku ani v Kolíně  zjištěn řidič, který by usedl za volant pod vlivem alkoholu. Ale nutno zmínit, že několik  řidičů nemělo v pořádku své doklady. Konkrétně se jednalo o řidičské průkazy,u kterým  byla propadlá jejich platnost. Proto apelujeme na řidiče, aby se teno údaj na svém dokladu, opravňující je k  řízení motorových vozidel, zkontrolovali.

Hlavním cílem  tohoto preventivního projektu, není pouze obdarovat zodpodné řidiče, ale také přispět ke zvýšení bezpečnosi silničního provozu a co nejvíce  snížit riziko dopravních nehod zapříčiněných osobami pod vlivem alkoholu.

O preventivní akci se můžete také dočíst zde.

Všem řidičům přejeme  šťastný návrat z jejich cest.

por. Martina Fejfarová
tisková mluvčí
P ČR Kolín
20. července 2017

vytisknout  e-mailem