Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté zachránili lidské životy

KOLÍNSKO – Bez pomoci policistů by v uplynulých pěti dnech přišly o život dvě osoby. 

Ve čtvrtek krátce po dvaadvacáté hodině hlídka obvodního oddělení Pečky, společně s členem rybářské stráže, nalezla na vlakové zastávce Chotutice muže v kolejišti. Ten stál uprostřed kolejí zcela nahý a zády otočený k právě přijíždějící vlakové soupravě! Policisté ihned pomocí světelné signalizace dávali strojvedoucímu znamení k zastavení vlaku, což se podařilo cca pět metrů od stojící osoby. Šedesátiletý muž ke svému jednání sdělil, že zkoušel svou víru,kdy v této zkoušce obstál. Dále byla provedena orientační dechová zkouška s výsledkem 0,26 promile alkoholu. Následně byl muž přivolanou RZS převezen k hospitalizaci do psychiatrické léčebny Kosmonosy.

O další záchranu života se zasloužila hlídka kolínského oddělení. Ti včerejšího dne v odpoledních hodinách přijali oznámení o pohřešování padesátileté ženy, která v místě bydliště zanechala dopis na rozloučenou. Při pátrací akci se policistům podařilo najít ženu odpovídající popisu, která šla v kolejišti, kdy za ní jela vlaková souprava, kterou se strojvedoucí snažil zastavit. V té chvíli žena v kolejišti upadla a poté se snažila vystoupit na nástupiště. V té chvíli již policisté k ženě doběhli a vtáhli ji mimo koleje do bezpečí. Pohřešovaná byla ve špatném psychickém stavu a orientační dechová zkouška ukázala hodnotu 2,58 promile alkoholu. Jako u předchozího případu byla na místo vyslána i RZS, která ženu ošetřila a převezla do kolínské nemocnice.

Za záchranu lidského života byli policisté navrhnuti na odměnu a členovi rybářské stráže byl ze strany Policie ČR zaslán děkovný dopis.
 
 
por. Bc. Petra Potočná
tisková mluvčí
P ČR Kolín
12. srpna 2014
 
 
 

 

 

vytisknout  e-mailem