Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pod vlivem alkoholu způsobil dopravní nehodu

KOLÍNSKO – Navíc řídil s platným zákazem řízení. 

V neděli 19. září, ve čtvrt na devět ráno, vyjížděli policisté k dopravní nehodě, k níž došlo na silnici I. třídy č. 2, v katastru obce Kořenovice. Nehoda se obešla bez zranění, ale u řidiče nebylo vše v pořádku.

Podle dosavadního šetření jel dvacetiletý řidič v osobním vozidle Renault ve směru od Kutné Hory na Prahu a při projíždění pravotočivou zatáčkou pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy, přejel do protisměru, kde narazil levou přední částí auta do kovového svodidla.

Hlídka po příjezdu na místo mladíka vyzvala k předložení dokladů a k podrobení se dechové zkoušce ke zjištění přítomnost alkoholu v dechu. Přístroj naměřil pozitivní výsledek s hodnotou více než 1,5 promile. V dostupných evidencích dále policisté zjistili, že má platný zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny, a to od ledna 2020 do července roku 2022.

Za trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, hrozí dvacetiletému muži v případě odsouzení trest odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
21. září 2021

vytisknout  e-mailem