Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehoda s tragickými následky

KOLÍNSKO – Střet osobního vozidla si vyžádal jeden lidský život, těžké a lehké zranění. 

Ve čtvrtek 14. září, před sedmou hodinou večerní, vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému ke střetu osobního vozidla s motocyklem, k němuž došlo v katastru obce Sendražice.

Podle dosavadního šetření jel 44letý řidič osobního vozidla Škoda Fabia s přívěsným vozíkem od Ovčár na Kolín, kde při odbočování vlevo na polní cestu nedal přednost protijedoucímu 22letému mladíkovi na motocyklu Suzuki. Tím došlo ke střetu, vlivem kterého se osobní auto převrátilo na bok a skončilo mimo komunikaci. Stejně tak motocyklista po střetu s autem byl odmrštěn mimo vozovku.

Na místě došlo ke smrtelnému zranění 22letého motocyklisty, kterému již bohužel nebylo pomoci. Dále pak k těžkému zranění dítěte z osobního vozidla, jež bylo vrtulníkem transportováno do jedné z pražských nemocnic a k lehkému zranění řidiče automobilu.

Veškerými okolnostmi a příčinou této tragické nehody se zabývají kolínští kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to z usmrcení z nedbalosti a z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. U zemřelého motocyklisty nařídili soudní pitvu pro přesné zjištění příčiny smrti.

por. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
15. září 2023

vytisknout  e-mailem