Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce TISPOL

KOLÍNSKO-V hledáčku policistů bylo zejména používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů. 

Zmíněná akce probíhala probíhala napříč celou Evropu  ve dnech 12. března 2018 a 16. března  2018.  V průběhu celého dopravně  bezpečnostnéího opatření se kolínští policisté  zaměřili  na kontrolu používání bezpečnostních pásů a zádržných systému. Samozřejmě dohlíželi i na ddrržování dalších obecně platných ustanoven ízákona č. 361/2000 Sb.,o provozu na pozemních komunikacích a dalších předpisů souvisejících s provozem na pozemních komunikacích. Současně prováděli  kontrolní činnost spojenou s pátráním  po osobách, věcech a odcizených vozidlech.

Během několika hodin policisté zkontrolovali celkem  přes dvě stě vozidel. Řidiči se dopustili třiceti  přestupků, v sedmi případech se jednalo o nepoužití bezpečnostních pásů.  Policisté u třech  řidičů zjistili  podezření na přítomnost návykové látky. Jedna osoby  usedla za volant, ačkoli neměla  řidičský průkaz.

TISPOL je organizace, která sdružuje evropské policejní sbory v oblasti  dopravní problematiky a je založena na předávání zkušeností a informací. Hlavním cílem je realizace dopravně bezpečnostních akcí v rámci celé Evropy. Akce jsou vždy zaměřeny na konkrétní problematiku, jako je  alkohol a drogy, rychlost, nebo právě ralizované bezpečnostní pásy a zádržné systémy. 

por. Martina Fejfarová
tisková mluvčí
P ČR Kolín
23. března 2018

vytisknout  e-mailem