Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Den záchranářů v Kolíně

8. květen bude věnován integrovanému záchrannému systému. 

V jeden den a v jednom městě bude k vidění to nejlepší z integrovaného záchranného systému. Špičková vybavení a technika, se kterou záchranáři každodenně bojují o životy a zdraví obyvatelstva.

V pátek  8. května 2015 se v Kolíně opět uskuteční Den záchranářů. Po celý den na několika místech města budou profesionální i dobrovolní hasiči, policie, záchranáři a další složky integrovaného záchranného systému ukazovat odborné i laické veřejnosti svou techniku, vybavení a předvádět svou činnost i vzájemnou spolupráci při ochraně životů, zdraví a majetku obyvatelstva. K vidění budou např. ukázka vyprošťování osob z havarovaných vozidel, ukázky zásahu pořádkové jednotky policie proti narušitelům veřejného pořádku, práce policejních psovodů a mnoho dalšího. Zájemci si budou moci vyzkoušet provádění první pomoci a resuscitaci. Děti si mohou vyzkoušet a seznámit se s prací policistů a záchranářů při hře „Po stopách pachatele“, kdy právě děti budou v roli policistů.

Letošní rok bude zahájen v 8 hodin jízdou současné záchranářské techniky od stanice hasičského záchranného sboru. Od 9 hodin jsou pak pro návštěvníky připraveny atraktivní ukázky záchranářských dovedností techniky a vybavení, které budou k vidění na Karlově náměstí, Kmochově ostrově a okolí řeky Labe. Současně je možné navštívit střelnici Kolín, kam se bude možno dostat zdarma kyvadlovou autobusovou dopravou vyjíždějící z náměstí republiky.

Podvečer a večer bude věnován zábavě. Večer  se na Kmochově ostrově uskuteční koncert kapely Děda Mládek Illegal Band.

Na samém konci dne nebude chybět tradiční ohňostroj, odpálený z lávky přes Labe.

Všichni jste srdečně zváni.

por. Martina Fejfarová
tisková mluvčí
P ČR Kolín
5. května 2015

Odkazy do noveho okna

Den záchranářů Kolín 2015

Den záchranářů Kolín 2015 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem