Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Noční akce - Ú K L I D - Za bezpečné město

První akce v roce 2009  

Aby se občané cítili ve svém městě bezpečně, provádí policisté kromě jiného, pravidelné akce nazvané Úklid. Zabraňují tak trestné činnosti a porušování veřejného pořádku na území Karlových Varů. Karlovarští policisté Obvodního oddělení PČR Karlovy Vary–město zvládli již  první preventivní akci Úklid ve spolupráci s Inspektorátem cizinecké policie.
Zaměřili se  na pátrání po hledaných osobách, na osoby na které byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu nebo zatýkací rozkaz, na  pátrání po uprchlých vězních.  Pozornost policistů směřovala také na pátrání po věcech pocházejících z trestné činnosti, odcizených vozidlech, zbraních, střelivu a drogách.
 
Během šesti nočních hodin (od 20,00 do 02,00 h.) zkontrolovali vytypovaná místa, kde v minulosti docházelo často k různé trestné činnosti a kde se sdružují  závadové osoby na území města Karlovy Vary. Součástí akce Úklid byla kontrola hráčů v hernách. V zábavných podnicích policisté zjišťovali, zda není podáván alkohol, nebo jiné návykové látky osobám mladším 18ti let.
 
Při akci byla zadržena jedna hledaná osoba, na druhého muže byl dokonce vydán zatykač Okresním soudem v Karlových Varech. Celkem bylo zkontrolováno patnáct osob. Za pomoci speciálně vycvičeného služebního psa byly u jednoho z kontrolovaných nalezeny drogy (marihuana).  Dva cizinci neměli u sebe doklady totožnosti a u jednoho muže policisté zajistili dvacettři věcí, které byly v pátrání. Jednalo se o osobní doklady – občanské průkazy, cestovní pasy, řidičské průkazy, osvědčení o registraci vozidel a registrační značku. Podobné akce budou v budoucnu pokračovat neboť se osvědčují.

vytisknout  e-mailem